Onze groene partners

Vivara natuurbeschermingsproducten staat niet alleen met onze activiteiten voor het behoud van de natuur. Door nauw samen te werken met verschillende natuurbeschermingsorganisaties in heel Europa, proberen we het leefmilieu van plant en dier te verbeteren.

Bij het ontwikkelen van nieuwe producten maken we gebruik van de expertise van onze partners. Ook ondersteunen wij projecten van de natuurbeschermingsorganistaties. Van elk product dat wij verkopen gaat een deel van de opbrengst naar onze partners.

Samen de natuur beschermen


België


Natuurpunt

Natuurpunt is een onafhankelijke organisatie die al meer dan 80 jaar planten, dieren en hun natuurlijke omgeving beschermt in Vlaanderen. 135.000 leden, 20.000 vrijwilligers en 500 professionele medewerkers zetten zich dagelijks in om bedreigde planten, dieren, biotopen en landschappen te beschermen. Daartoe kopen en beheren ze honderden natuurgebieden, brengen ze de staat van de natuur in kaart en treden ze in dialoog met beleidsmakers. Natuurpunt beheert 500 natuurgebieden met een oppervlakte van 27.000 ha.

Lees meer

Wil jij ook de natuur steunen? Klik dan hier en word lid van Natuurpunt.

Vogelbescherming Vlaanderen

Vogelbescherming Vlaanderen zet zich in voor alle in het wild levende vogels en inheemse zoogdieren. Vooral vogels geven als geen andere diergroep de toestand van natuur en milieu aan. Gaat het slecht met een vogelsoort, dan is dat een signaal dat er iets mis is met haar leefomgeving. Je verdient een pluim als je vogels beschermt.

Lees meer

Natagora

Het doel van Natagora is om de natuur in Wallonië en Brussel te beschermen. Met één groot doel: de biodiversiteit opnieuw ontwikkelen, in evenwicht met menselijke activiteiten. Het hoofddoel is de achteruitgang van de biodiversiteit een halt toe te roepen en bij te dragen aan het herstel van een beter evenwicht tussen mens en natuur.

Natagora richt zich op vier prioriteiten: ‘Bescherming’ door het beheer van beschermde gebieden, ‘Studies’ om meer te weten te komen over de verschillende soorten, ‘Engagement’ om besluitvormers aan te spreken en ‘Educatie’ om verantwoordelijke actoren op te leiden.


Nederland


Vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming Nederland (VBN) is een Nederlandse natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor de bescherming van wilde vogels en hun leefgebieden. Vogelbescherming door VBN vindt niet alleen plaats in Nederland, de organisatie is ook actief in het buitenland. Speciale aandacht gaat uit naar de bijdrage die ieder individu kan leveren aan de bescherming van wilde vogels.

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is een van de grootste natuurbeschermingsorganisaties in Nederland. Het doel van Natuurmonumenten is om de natuur in Nederland meer ruimte te geven. Natuurmonumenten verenigt mensen met hart voor de natuur. De organisatie beschermt natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Zo blijft de natuur behouden en kunnen toekomstige generaties er nog eeuwenlang van genieten.

Je hebt het 10% korting ei gevonden! Met kortingscode KUIKEN10 krijg je 10% korting op je gehele bestelling.
Met uitzondering van cadeaubonnen, boeken, camera's en verrekijkers.
Code is geldig tot en met 1 april.

De Vlinderstichting

De Vlinderstichting maakt zich sterk voor het behoud van vlinders en libellen in Nederland en de rest van Europa. Sinds jaren heeft De Vlinderstichting een samenwerkingsverband met Vivara. De samenwerking is gericht op het onder de aandacht brengen en versterken van elkaars activiteiten en organisaties. Jaarlijks doneert Vivara een vast bedrag aan De Vlinderstichting.

Stichting Egelbescherming Nederland

Egelbescherming Nederland richt zich op de bescherming van egels. De organisatie geeft mensen veel informatie over egelbescherming. Ze hebben ook een opvangcentrum voor de verzorging en rehabilitatie van egels die het zelf niet zouden redden door ziekte, verwondingen, etc.

Stichting Eekhoornopvang Nederland

Eekhoornopvang Nederland richt zich op de bescherming van eekhoorns. De organisatie geeft het publiek veel informatie over de bescherming van eekhoorns. Ook hebben ze een opvangcentrum voor de verzorging en rehabilitatie van eekhoorns die het zelf niet zouden redden door ziektes, verwondingen etc.

RAVON - Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek

RAVON is al 35 jaar de onafhankelijke non-profit natuurbeschermingsorganisatie die samen met vele vrijwilligers inheemse reptielen, amfibieën en vissen en hun leefgebieden beschermt. De organisatie is vooral actief in onderzoek. De kennis wordt vervolgens gebruikt om te adviseren, projecten uit te voeren en te werken aan beter beleid en betere wetgeving.

Zoogdiervereniging

Zoogdierenvereniging zet zich sinds 1952 in voor onderzoek en bescherming van wilde zoogdieren en hun leefgebieden in Nederland. De organisatie brengt mensen samen die actief kennis over zoogdieren willen genereren en verspreiden en die zich inzetten voor het behoud van zoogdieren.

IVN

IVN Natuureducatie verbindt mens en natuur. Voor de organisatie staat centraal dat mensen zelf ervaren hoe mooi, gezond en belangrijk de natuur is. Ze organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Educatie over natuurbehoud en natuurbeleving staan altijd centraal.

SOVON

Sovon Vogelonderzoek Nederland is een non-profit organisatie die in Nederland het voorkomen en de ontwikkeling van Nederlandse vogels bijhoudt. Sovon kijkt daarbij naar de voor- of achteruitgang van vogels, en naar het hoe en waarom daarvan.


Duitsland


NABU

Met 660.000 leden en donateurs is het de milieuvereniging met het grootste aantal leden in Duitsland die zich inzet voor het behoud van de natuur in het hele land. Concrete natuurbescherming ter plaatse is net zo'n belangrijk onderdeel van het programma als wetenschappelijk onderzoek. De belangrijke basis van NABU blijft het vrijwillige natuurbeschermingswerk ter plaatse: in meer dan 2.000 groepen zetten 37.000 NABU-leden zich nu vrijwillig in voor natuur- en soortenbescherming. Daarnaast zorgt NABU voor meer dan 5.000 beschermde gebieden in heel Duitsland; van Fehmarn tot aan de Bodensee nodigen meer dan 70 NABU natuurcentra bezoekers uit om de natuur van dichtbij te beleven.

De jeugdorganisatie van NABU, de Naturschutzjugend (NAJU), houdt zich bezig met natuurbehoud en milieubescherming in ongeveer 1.500 kinder- en jeugdgroepen. Met ongeveer 60.000 leden is NAJU de grootste jeugdorganisatie die actief is op het gebied van natuurbescherming in Duitsland. NAJU is de Duitse partner van BirdLife International en lid van de Deutscher Naturschutzring (DNR).

LBV

Sinds 1909 is de natuur de wereld van de LBV, de Beierse partnervereniging van de NABU. Met 75.000 leden en donateurs, 350 districts- en lokale groepen, 120 jeugdgroepen en 2.750 hectare eigen beschermde gebieden in heel Beieren is LBV de oudste en grootste vereniging voor het behoud van soorten en biotopen in Beieren. Meer dan 120 medewerkers ondersteunen de vrijwilligers ter plaatse vanuit 20 kantoren.

De speerpunten van de LBV:

  1. Soortenbescherming: Of het nu gaat om ooievaars, otters, orchideeën, vlinders, salamanders of vleermuizen - LBV zet zich met tal van activiteiten in voor de diversiteit van onze flora en fauna. Denk hierbij aan tellingen, het realiseren van gerichte projecten, pr-werk en uitspraken over wetsvoorstellen.
  2. Landschaps- en biotoopbescherming: LBV beschermt zeldzame dier- en plantensoorten op meer dan 3000 hectare, door land aan te kopen en te pachten met de hulp van het Noah's Ark Fonds.
  3. Milieueducatie en public relations: De LBV houdt het publiek op de hoogte over de bescherming van soorten en biotopen in Beieren met seminars, tentoonstellingen, excursies, brochures en samen met de pers.

Verenigd Koninkrijk


National Trust

Als Europa's grootste natuurbeschermingsorganisatie zorgt National Trust voor de natuur, haar schoonheid en geschiedenis, zodat iedereen ervan kan genieten. Ze doet dit met de hulp van miljoenen leden, vrijwilligers, medewerkers en donateurs. Hierdoor kunnen kilometers kustlijn, bossen, landschappen en de honderden historische gebouwen, tuinen en kostbare collecties worden beschermd.

In 1895 legden de oprichters Octavia Hill, Robert Hunter en Hardwicke Rawnsley zich toe op het behoud van historische locaties en natuurlijke landschappen. Hun doel was niet alleen om ze te behouden, maar ook om ze voor iedereen toegankelijk te maken.

Butterfly Conservation

Butterfly Conservation zet zich in voor het redden van vlinders en hun leefgebieden in het Verenigd Koninkrijk. Het doel is om landschappen voor vlinders te behouden en te verbeteren. De organisatie adviseert landeigenaren en beheerders over behoud en herstel van habitats.

Buglife

Buglife zet zich in voor het behoud van alle ongewervelde dieren: bijen, kevers, wormen, pissebedden, springspinnen en kwallen. Buglife staat voor praktisch beschermingswerk, vooral in het Verenigd Koninkrijk. Met zoveel soorten stelt Buglife prioriteiten, wat betekent dat op dit moment de focus vooral ligt op bestuivers en zoetwaterhabitats.

Een groot deel van dit werk bestaat uit het geven van het goede voorbeeld en het vinden van manieren om soorten te behouden en deze acties vervolgens met anderen te delen. Veel van deze best practice projecten zijn vervolgens overgenomen door nationale en lokale overheden en hebben daardoor aan invloed gewonnen.

Bat Conservation Trust

Bat Conservation Trust zet zich uitsluitend in voor het behoud van vleermuizen en de habitats waarvan ze afhankelijk zijn. De organisatie ondersteunt lokale vleermuisgroepen in het Verenigd Koninkrijk en heeft bijna 5.000 leden. Bat Conservation Trust werkt samen met vrijwilligers, wetenschappers, de industrie en de overheid op zowel lokaal als nationaal niveau aan een reeks projecten. Het doel is om een natuurrijke wereld te creëren waar vleermuizen en mensen samenleven.

Het werk richt zich op het ondernemen van actie om vleermuizen te beschermen en de landschappen waarvan ze afhankelijk zijn te verbeteren, mensen enthousiast te maken over vleermuizen en hun omgeving, hen te betrekken bij hun behoud, kennis op te bouwen en meer begrip te kweken.

Mammal Society

De Zoogdiervereniging is een organisatie die zich uitsluitend richt op de studie en het behoud van alle inheemse zoogdieren. De Zoogdiervereniging voert onderzoek uit, verstrekt informatie en hulpmiddelen en voert beschermingsprojecten en -activiteiten uit.

Het doel is om het publiek bewust te maken van het behoud van zoogdieren en dit te ondersteunen door middel van educatie, communicatie en campagnes.

BTO - British Trust for Ornithology

British Trust for Ornithology (BTO) is een Britse organisatie die zich richt op het begrijpen van vogels en in het bijzonder hoe en waarom vogelpopulaties veranderen. Hun visie is een wereld waarin mensen geïnspireerd worden door vogels en geïnformeerd worden door de wetenschap.

BTO houdt zich voornamelijk bezig met het bestuderen, monitoren en behouden van vogels en hun leefgebieden. De organisatie voert verschillende onderzoeken en studies uit om gegevens te verzamelen over vogelpopulaties, migratiepatronen, broedgedrag en meer. Deze informatie dient als basis voor beschermingsmaatregelen, beleidsbeslissingen en ornithologisch onderzoek. Daarnaast werkt BTO ook samen met het publiek via burgergroepen, educatieve programma's en vogelkijkevenementen.


Frankrijk


Conservatoires d'espaces naturels

De organisatie Conservatoire d'Espaces Naturels in Frankrijk is verantwoordelijk voor het behoud en de bescherming van natuurgebieden. De belangrijkste doelstelling is het behoud en beheer van verschillende soorten natuurlijke habitats zoals bossen, wetlands, weilanden en kustgebieden.

De organisatie werkt aan de bescherming van de biodiversiteit, waaronder het behoud van bedreigde soorten en hun habitats. De organisatie richt zich ook op bewustmaking en het promoten van duurzame praktijken bij het publiek.


Zweden


Djurskyddet

Djurskyddet Sverige is de grootste dierenwelzijnsorganisatie in Zweden, die voornamelijk voor katten en honden zorgt, maar ook voor wilde dieren (zoals egels en andere zoogdieren). De organisatie probeert wetten voor dierenwelzijn te verbeteren, maar runt ook dierenasielen waar jaarlijks duizenden dakloze huisdieren worden opgevangen.

De landelijke organisatie met 42 aangesloten lokale afdelingen zet zich al meer dan honderd jaar vrijwillig in om dieren te helpen en het dierenwelzijn te versterken.


Polen


Otop - BirdLife Polska

OTOP zet zich in voor de bescherming van wilde vogels en hun leefgebieden. De organisatie is opgericht in 1991 en houdt zich bezig met monitoring en educatie, actieve natuurbescherming en milieubeleidsvorming.

OTOP is een van de grootste natuurbeschermingsorganisaties in Polen en de Poolse partner van BirdLife International.


Forest Stewardship Council®

Het FSC® logo geeft aan dat deze producten uitsluitend hout bevatten afkomstig uit goed beheerde bossen. Deze zijn onafhankelijk gecertificeerd in overeenstemming met de regels van het Forest Stewardship Council®.

FSC gecertificeerde producten zijn herkenbaar aan het FSC boom-logo.

Lees hier meer informatie, of bezoek www.fsc.nl/nl-be